Elektrikli Otomobillerde Kripto Para Madenciliği
Elektrikli Arabalarda Kripto Para Madenciliği Yapılabilir mi?
Kripto para piyasasına stratejik hamleleri ile yön vermeye çalıştığı düşünülen Elon Musk’ın otomotiv dünyasına sunduğu Tesla marka araçların en önemli özelliklerinden birisi elektrikle çalışıyor olması. Elon Musk’ın bu teknoloji üstüne bu kadar yoğunlaşmasını kripto para madenciliği ile ilişkilendirdiğimizde çeşitli çıkarımlar yapmak mümkün. Bu konuda Tesla Model 3 kullanıcısı Siraj Raval’ın yaptığı bir girişimden söz etmek gerekiyor. Siraj Raval, Tesla marka aracında ayda yaklaşık 800$ kazandıracak bir sistemle mining yaptığını belirtiyor. Siraj Raval’ın tecrübeleri ve Tesla ile nasıl mining yapılacağıyla ilgili bilgi edinmek için detaylara göz atabilirsiniz.
Tesla Aracıyla Etherium Üreten Siraj Raval
Siraj Raval isimli Tesla kullanıcısı Apple’ın masaüstü bilgisayarlarından olan Mac Mini M1’i Tesla aracına bağlayarak kripto para madenciliği yapmayı deniyor. Bu işlem için aracın orta konsolunda bulunan prize 12 V gücünde bir invertör bağlıyor. Aracın dahili aküsüne GPU ve grafik işleme birimlerini bağlayan Raval, bu girişimiyle 2021 yılında etheriumun zirveye ulaştığı dönemlerde ayda 800$’a kadar kazanç sağladığını belirtiyor. Siraj Raval’ın yaptığı bu işlemler aracın garantisini tehlikeye atıyor. Her ne kadar Raval buna değdiğini düşünse de bitcoin madenciliği uzmanı olan Alejandro de la Torre bu girişimin herhangi bir elektrik kaynağını kullanarak mining yapmaktan farklı olmadığını savunuyor.
Chris Alessi’nin Tesla ile Mining Serüveni
Tıpkı Siraj Raval gibi kendi Tesla’sını mining için kullanmanın farklı yollarını deneyen bir isimden daha bahsetmek mümkün. Chris Alessi, Tesla Model S aracında mining yapmak için birçok farklı yöntem deniyor. Bu denemelerin sonucunda dünya çapında bitcoin madenciliği için en çok kullanılan Bitmain Antminer S9’u bir çevirici yardımıyla aracının aküsüne bağlıyor. Aracın dahili donanım yazılımını kullanarak alt coin üretimine adım atmayı hedefleyen Alessi, Tesla ile mining konusunda uzmanlar tarafından çeşitli eleştirilere maruz kalıyor.
Elektrikli Araçlarda Mining Girişiminin Geleceği
Bu girişimler şimdiye kadar aşırı kârlı sonuçlar vermese de belki de elektrikli araçların geleceğine ışık tutuyor. Tesla’nın her yeni çıkan modelinde menzilin biraz daha artırılması hedefleniyor. Böylece aynı kapasitedeki akü ile daha fazla yol kat etmek mümkün hale getiriliyor. Bu gelişmelerin ileride kendi kendine mining yapan elektrikli araçların temel taşlarını oluşturabileceğine dair öngörüler mevcut. Belki de bu araçlarda biriken coinlerin farklı amaçlarla kullanılabileceği günler de olacak.
Elektrikli Araçların Ekspertizi
Elektrikli araçlarda yukarıdaki örneklerde de görüldüğü gibi çeşitli girişimler denenebiliyor. Bu durum ikinci el elektrikli araç almak isteyenlerin kaygılarının artmasına neden olabiliyor. İkinci el elektrikli araç almak isteyenler için ekspertiz raporları her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Elektrikli araçların ekspertizini yapabilen Otorapor, araç seçiminde işinizi kolaylaştırıp, aklınızdaki soru işaretlerini ortadan kaldırıyor.
Otorapor uzmanları elektrikli araçların ekspertizinde büyük bir özveri ile çalışarak batarya performansını analiz ediyor. Normal araçların ekspertizinde uygulanan işlemlere ek olarak batarya ömrü, ısı ve voltaj durumu gibi nitelikler Otorapor tarafından raporlanıyor. Ayrıca dönüştürücülerin ve elektrikli motorun performansı gerekli testlerden geçiriliyor.
Benzinli ve dizel araçlar ile kıyaslandığında farklı donanımsal özelliklere sahip, hassas ve daha değerli olan elektrikli araçların ekspertiz işlemlerinde Otorapor, deneyimli uzman kadrosuyla ihtiyacınız olan ekspertiz hizmetini sizlere eksiksiz bir şekilde sunuyor. Aracınızın yakıt türü ne olursa olsun ekspertiz için güvenebileceğiniz en yetkin adres: Otorapor. Siz de tüm ekspertiz işlemlerini Otorapor’da yaptırabilir, ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz.